Wexio Gaming Weeks, Växjös största gamingevent är här

Efter förra årets stora succé med European speedgaming assembly, som hade 2,5 miljoner TV tittare och drog in över 2,7 miljoner till Rädda barnen, väljer nu återigen Northern Sky och ESA att samarbeta. Denna gång lanserar man ett nytt stort gamingevent som man hoppas skall bli en bestående happening som skall växa och frodas i Växjös arenastad.

Under sista veckorna i juli kommer det pågå ett antal stora gamingevent i arenastaden, med ESA 2017 som bas. Men man kommer även att genomföra en stor Smashturnering, Växjös största lan, ett antal brädspelsturneringar, samt lite andra gamingrelaterade events.

Arrangörerna hoppas att det blir uppåt 1000 deltagare från hela världen som besöker Växjö i sommar, och på sikt vill man att det nya konceptet skall fylla flera av arenorna i Växjö under sommartid med gamers och gamingevent.

Fredrik Lidholt, ESA
“Vi har länge sett möjligheter att knyta an fenomenet speedrunning med andra delar av e-sporten. Därför känns det extra spännande att för första gången kunna erbjuda deltagarna på ESA ett helhetsupplägg och bygga vidare på de goda relationerna som finns mellan exempelvis Smash-communityn och tillsammans ta nästa steg i utvecklingen.”

Magnus Stenbenke, Northern Sky:
“Efter förra årets succé vill vi nu växla upp och ge Växjö en bas till ett gamingevent som kan växa och bli hur stort som helst. Vi ser på trender runt om i världen att arenadelen av gaming blir större och detta är något vi vill bjuda Växjöpubliken på.”

Vid frågor kontakta
ESA, Fredrik Lidholt, 070-3371575
Northern Sky, Magnus Stenbenke 070-2991312

Posted in Press.