Om oss

OM NORTHERN SKY E-SPORTSFÖRENING

Northern Sky grundades våren 2014 då ett par gamingentusiaster beslöt sig för att göra en skillnad för E-sportare i Växjö med omnejd. Tillsammans bildade de en förening med målsättning att göra proffesionella, engagerande och spektakulära events som skall lyfta E-sporten i framförallt Kronobergs län men även på sikt i hela Sverige

Under vårterminen 2021 har vi flyttat in på Storgatan, i GVG Hyrfilms klassiska lokaler som numera går under namnet Inbooks Esport Arena

Verksamhetsidé

Genom attraktiva event och träningar med E-sportsinriktning skall NS arbeta för att stärka och utveckla E-sport och dess utövare i Sverige. NS skall även verka för att involvera föräldrar, hälsa och friskvård i sina event.

Vision

Northern sky skall vara det naturliga valet att delta i för gamers i hela Sverige.

Våra kärnvärden

Prestation

Prestation står för att vi vill få fram nya stjärnor inom E-sport. För att lyckas med detta krävs träning, strategi, rätt kost, vila och fokus. Under våra event har vi inga tävlingsmoment under natten, vi rekommenderar istället våra deltagare att sova ordentligt så de kan prestera dagen efter. Vi stöttar deltagarna att börjar tänka i föreningstermer och sätta upp egna träningsrutiner.

Information

Information står för att vi vill informera om vad som sker inom E-sporten och vad det är Era barn/ungdomar sysslar med när de utövar E-sport. Vilka spel som bra i vissa åldrar, hur spelen går till, vad  termerna och språket som våra barn/ungdomar använder betyder.  

Kontroll

Kontroll står för att vi vill lära våra deltagare att kontrollera sitt spelande istället för att spelandet skall kontrollera deltagaren. Att ta pauser, rätt ergonomi och bli både en bättre deltagare samt medmänniska. Att kunna ta förluster och vara ödmjuk vid seger är även viktigt för oss.

FAQ – Ofta ställda frågor

BÖRJA TRÄNA ESPORT

Vi öppnar nya grupper i Januari och September. Utbudet förändras löpande beroende på intresse och vilka tränare som finns tillgängliga. Om du är intresserad av att börja träna esport hos oss, tveka inte att skicka in en intresseanmälan Här.

ÅLDERSGRÄNSER

Hos oss är alla välkomna men vi gärna ser att man är minst 10 år när man börjar hos oss. Vi försöker dock hålla en hyfsat jämn ålder i de olika grupperna samt följa de ålderrekommendationer som finns på spelen. I slutändan är det upp till er föräldrar vilka spel ni låter er barn spela hos oss.

CODE OF CONDUCT

Vi följer Svensk e-sports Code of Conduct. Detta genom generell upplysning för föreningens medlemmar och communityt, men även aktivt i föreningens aktiviteter såsom turneringar, spelkvällar, träningar, LAN och läger.

Svensk e-sports code of conduct har upprättat en rad etiska grundregler för spelare och arrangörer. Dokumentet är framtaget med tanke att genomsyra svensk e-sport och även vara ett verktyg för alla engagerade inom e-sporten, i strävan efter att skapa en öppen och välkomnande miljö.

UTBILDADE COACHER

I Northern Sky har vi som mål att alla tränare ska bli certifierade esports coacher. Föreningen står för utbildning för nya tränare som kommer till oss.

Vi bjuder också in duktiga spelare som extra tränare i grupperna, eller andra gäster som kan bidra med kunskap och information.

VARFÖR FYSISKA LEKTIONER

För många kanske det vore mer självklart att våra utbildningar vore på nätet. Men vi ser ett stort värde i att barnen och ungdomarna som tränar hos oss lär sig växa som team och lag, precis som i vilken annan idrott som helst. Spel är dessutom som roligast när man spelar med andra.

Likaså vet vi att många kanske inte har fulla speldatorer hemma, men ändå vill komma in i gameandets underbara värld, så vi har valt en väg framåt där vi på Northen Sky satsar stort på att ha bra lokaler och utrustning för våra spelgrupper.