Northern Sky + Växjö Lakers = Sant

Northern sky inleder ett samarbete med Växjö Lakers, där vi blir officiella VR partners för hockeyklubben.

Under 4 familjedagar kommer vi finnas på plats på plan 2 i Vida arena för att låta besökarna prova på VR. Vid varje tillfälle lottar vi ut 2 T-shirts samt att vi har en tävling där en lycklig vinnare i slutet av säsongen får ett slutspelskort.

Så kom och prova VR, vinn fina priser och snacka gaming med oss! Första tillfället är lördagen den 23/9

Sista deltävlingen avgjord

Nu är sista deltävlingen av Northern Skys Fifa tour 2017 avgjord.

Vinnare denna gången blev Alen Katac och Johan Vukasovic.

Den 28 maj avgörs den stora finalen dit de 8 bästa spelarna har kvalificerat sig, tillsammans med sina spelpartners.

Slutställning hittar ni här

Fifa tour deltävling 3 avklarad

Idag söndag 19/3, gick tredje etappen av Northern Skys FIFA tour 17 av stapeln, som vanligt på Stars And stripes.
16 deltagare slogs om de åtråvärda poängen för att kunna kvalificera sig till finalen och vann gjorde Emil Rönn och Viktor Karlsson.
Nu är det en deltävling kvar som spelas 23 april, innan den stora finalen som spelas 28 maj.
Och kom ihåg att det är de 8 första som får förfrågan att delta i finalen, om de väljer att spela ihop så går frågan vidare till nästa person på listan. Så det kommer högst troligen att bli de 8 första paren som går till final, inte de 8 första spelarna

Wexio Gaming Weeks, Växjös största gamingevent är här

Efter förra årets stora succé med European speedgaming assembly, som hade 2,5 miljoner TV tittare och drog in över 2,7 miljoner till Rädda barnen, väljer nu återigen Northern Sky och ESA att samarbeta. Denna gång lanserar man ett nytt stort gamingevent som man hoppas skall bli en bestående happening som skall växa och frodas i Växjös arenastad.

Under sista veckorna i juli kommer det pågå ett antal stora gamingevent i arenastaden, med ESA 2017 som bas. Men man kommer även att genomföra en stor Smashturnering, Växjös största lan, ett antal brädspelsturneringar, samt lite andra gamingrelaterade events.

Arrangörerna hoppas att det blir uppåt 1000 deltagare från hela världen som besöker Växjö i sommar, och på sikt vill man att det nya konceptet skall fylla flera av arenorna i Växjö under sommartid med gamers och gamingevent.

Fredrik Lidholt, ESA
“Vi har länge sett möjligheter att knyta an fenomenet speedrunning med andra delar av e-sporten. Därför känns det extra spännande att för första gången kunna erbjuda deltagarna på ESA ett helhetsupplägg och bygga vidare på de goda relationerna som finns mellan exempelvis Smash-communityn och tillsammans ta nästa steg i utvecklingen.”

Magnus Stenbenke, Northern Sky:
“Efter förra årets succé vill vi nu växla upp och ge Växjö en bas till ett gamingevent som kan växa och bli hur stort som helst. Vi ser på trender runt om i världen att arenadelen av gaming blir större och detta är något vi vill bjuda Växjöpubliken på.”

Vid frågor kontakta
ESA, Fredrik Lidholt, 070-3371575
Northern Sky, Magnus Stenbenke 070-2991312

Deltävling 1 i Fifatour avklarad

Många lycksökare togs sig till Stars n Stripes i söndags för att delta i vår första deltävling i Fifatour 2017. Hela 16 lag ställde upp och vi hade besökare ända från Göteborg som kämpade om de åtråvärda poängen som skall leda en till en plats i finalen där man slåss om en prispott på totalt 11 000:-

vi har nu lagt upp en leaderboard där man kan följa poängställningen. Och för Er som missade detta tillfälle så finns det ingen anledning till oro, för det är resultatet i de tre bästa deltävlingarna som räknas så alla har fortfarande chansen.

Nästa deltävling är 12 februari, hjärtligt välkomna till Stars n Stripes då.

Premiär för Fifatour 2017

Northern Sky och Stars n stripes startar Fifatour

Northern sky jobbar med E-sports event och utveckling av rörelsen i Växjö med omnejd. Under en tid har man samarbetat med Restaurangen Stars n Stripes med olika event, bland annat enskilda Fifa turneringar. Nu tar man nästa steg tillsammans.

Den 15 januari startar den allra första officiella Fifatouren på Stars n stripes i Växjö. Under fyra deltävlingar som alla går av stapeln under våren, kommer deltagare att kämpa för de åtråvärda finalplatserna i den stora FIFA finalen där den stora prispotten är hela 10 000 sek.

I varje deltävling får spelarna poäng beroende på hur lång man går i tävlingen, dessa poäng sparar man sedan ihop från varje deltävling man ställer upp i och de åtta som har fått flest poäng går till finalen. Turneringen spelar på Fifa 2017 och i 2-manna lag.

Samtliga regler finns att läsa på http://northernsky.se/event/fifatour/

Både Northern Sky och Stars n Stripes är otroligt förväntansfulla över detta event som sker i vår. Vi hoppas att det blir ett bra utfall och att vi kan köra detta kontinuerligt i framtiden och även utöka så vi kanske kan få in samtliga Stars n Stripes restauranger i konceptet på sikt.

 

Vid frågor

Northern Sky, Magnus stenbenke, 0702-99 13 12

Stars N Strips, Fredrick Göthberg, 0760-27 88 27

ESA – Vilken Succé

European Speedrunner Assembly är över för detta året och vilken succé det blev. Under 10 dagar i Fortnox arena har vi haft 400 deltagare, varav 375 inte var från Växjö och ca 350 var från andra länder. Det har körts en stream dygnet runt som hade runt 2 500 000 tittare på Twitch och vi fick in över 2.7 miljoner SEK till rädda barnen. Helt fantastiskt! Vi på Northern sky är otroligt stolta över att ha fått vara en del av detta och ser redan fram emot nästa sommars event.

Sista helgen hade vi även ett lan som drog runt 70 personer där CS laget Maxxismamma vann 6000:- i första pris och Birjer tog hem 1500:- i Hearthstoneturneringen. Tack alla som deltog!

Ännu ett lyckat lan

Tack till alla som kom på Northern Sky lan i Valborgshelgen. Det blev ett väldigt lyckat arrangemang med över 100 besökare.
Ett extra tack till Växjö E-sport som kom och körde en Smashturnering under fredagkvällen.

Vi vill också passa på att gratulera våra vinnaren

I CS:GO (vinst 2500:- samt 5 st Astro A40 headset)
Team : Sams Änglar

DSCN0330

I Hearthstone (vinst 500:-)
Meeap

160501 - Hearthstonetävling

 

Även ett stort tack till alla våra sponsorer som gjorde det hela möjligt!

Vi ses igen nästa lan, som hålls 29/7-1/8 i Fortnox Arena, Växjö

ESA ger pengar till behövande barn

Under ESA 2106, som går av stapeln 23/7-1/8 i Fortnox arena, Växjö, hoppas arrangörerna få ihop runt 1 000 000 sek som oavkortat går till Rädda Barnens projekt i Etiopien.

ESA, Europas största speedrunning event, kommer att streamas dygnet runt i en veckas tid. Denna stream kommer att finnas tillgänglig på Twitch.tv samt välgörenhetsplatformen ”GamingForGood” / G4G där arrangörerna räknar med ungefär 5 000 000 tittare under tävlingsveckan. Via GamingForGood kan de som tittar rösta och lämna personliga hälsningar till streamen för att spelarna på ESA skall klara utvalda bonusspel, särskilda svårighetsgrader eller liknande utmaningar, mot att de som röstar skänker pengar till välgörenhet. De pengar man får in under denna vecka kommer oavkortat gå till Rädda Barnens projekt i Etiopien.

 

Fredrik Lidholt, ESA

Att passionen för TV-spel för hundratals individer samman under ett tak för en veckas tid är fantastiskt. Att samma passion som gett mig åtaliga vänner för livet kan ge någon annan chansen att få chansen att växa upp och gå i skolan är svårt att relatera till men vi är alla glada över att kunna göra skillnad!

 

Magnus Stenbenke, talesperson för Northern Sky:

Att få genomföra ett av Europas största gamingevent i Växjö är häftigt, men att det även skall kunna göra så här mycket gott för världens barn är fantastiskt. Vi är oerhört stolta över att kunna göra detta och vi hoppas verkligen att folk öppnar sina hjärtan och sin fantasi, så vi får svåra utmaningar som ger bra pengar till Rädda Barnen.”

 

Ettore Rossetti Senior Director, Social Business Strategy & Innovation Save the Children

“We are honored to be selected by ESA as the charitable beneficiary of this exciting event, in which gamers all across the world participate to help our global mission in 120 countries to inspire breakthroughs in the way the world treats children and to achieve immediate and lasting change in their lives.”

 

Vid frågor kontakta

European speedrunner assembly, Fredrik Lidholt, 070-3371575

Northern Sky, Magnus Stenbenke 072-5501720

Rädda Barnen, Maral Moghadasi, 070-0909932