Orolig förälder?

Är du förälder till en ungdom som utövar mycket E-sport? Känner du att du har dålig koll på vad som sker på ett lan? Tror du bara att man dricker Jolt Cola, sitter uppe hela nätterna och har svårt att prestera på jobb/skola dagarna efter? Läs isåfall här om hur vi på Northern sky ser på E-sport och hur vi lägger stor vikt på våra värdeord Prestation, Information och Kontroll.

Prestation står för att vi vill få fram nya stjärnor inom E-sport. För att lyckas med detta krävs träning, strategi, rätt kost, vila och fokus. Under våra lan har vi inga tävlingsmoment under natten, vi rekommenderar istället våra deltagare att sova ordentligt så de kan prestera dagen efter. Vi ordnar även bra mat, i form av husmanskost från närliggande restauranger, som går att förbeställa när man anmäler sig till våra lan. Vidare så vill vi att deltagarna skall börja tänka i föreningstermer och sätta upp egna träningsrutiner, strategier och ha en plan på hur de kan utvecklas på rätt sätt inom E-sport. Allt detta har vi kunskap om och stöttar våra deltagare i.

Information står för att vi vill informera om vad som sker inom E-sporten och vad det är Era barn/ungdomar sysslar med när de utövar E-sport. Vilka spel är bra i vissa åldrar? Hur går spelen till? Vad betyder termerna och språket som våra barn/ungdomar använder? Finns det E-sport som jag som förälder kan utöva? Vart börjar jag? Det är några frågor som vi gärna svarar på. Under information kan Ni hitta ett telefonnummer som Ni alltid kan ringa för att få svar på Era frågor.

Kontroll står för att vi vill lära våra deltagare att kontrollera sitt spelande istället för att spelandet skall kontrollera deltagaren. Att ta pauser, rätt ergonomi och bli både en bättre deltagare samt medmänniska. Att kunna ta förluster och vara ödmjuk vid seger är även viktigt för oss.